Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.
Leser bloggen nå
besøk i dag
Lesere totalt

Dagens sitat

Followers

Stats

Blogglisten
Bloggurat
Del på Facebook
Follow Everything happens for a reason Follow Everything happens for a reason

Julegavetips til deg

fredag 5. november 2010Nå er tiden kommet hvor de fleste av oss begynner å tenke på julegavene, hva skal en kjøpe? og hvor? Som jeg har nevn til et tidliger innlegg her så er jeg faktisk blitt ferdig med alle julegavene nå, ja uten om en da. Det er ganske lurt og kjøpe nå som det er salg på bøker og diverse spill i bokhandelen - så her kan en i tillegg spare massevis av kroner og slipper å blakke seg helt før julen setter inn. En annen ting er at nettbutikkene bugner av gavetips og da kan du sitte hjemme i ro og mak og bestille og få alt levert nesten på døra.

Lage gavene selv:
Er du en hobbyentusiast som liker å lage ting selv og ønsker du å sette et litt personlig preg på gaven kan du lage en kalender med favoritt bildene dine av familien hos extrafilm kan du bestille dette enkelt. Akkurat nå får du og kr. 50 ekstra og handle for
Ellers er hobbybutikkene fulle av ideer til å lage smykker, støpe lys, lage såpe, drops eller lignende. Høsten med bær og frukter kan også brukes til å lage ting f.eks fylle små fine krukker med verdens beste hjemmelagede syltetøy, tørket sopp eller hermetisterte frukter.
Hjemmelagede brente mandler er nydelig og det kan en nesten aldri få nok av, like så hjemmelaget marsipan, karameller, julekaker og sennepssild hører og julen til og dette og mye mere er det morsomt å lage til selv fylle de i flotte krukker og lage enksta pynt på lokket med et selvdiktet dikt som du kan henge ved. Det fine med dette er at også barna kan være med på det meste her og du vil i tillegg også få en ekstra kose kveld med familien og barna.


Kjøp på nettet:
De fleste av oss liker å gå i butikker for å kjøpe julegaver, men for dere som har dårlig tid og ikke ønsker å bruke for mye energi på dette så er det mange butikker som tilbyr flotte gaver nå. Som vanlig blir det en liten liste her hvor dere kan finne aktuelle ting fra ulike nettbutikker:
Bøker
Klær og Asseccories


  Makup og Beauty
  • YvesRocher Naturlig beauty- for kroppen din familien  og badet


  Barn
  • Helt i 100.no er en spennende og annerledes nettbutikk med stort utvalg bursdags- og julegave som gjør barna dine "heltihundre" Over 600 produktene våre koster under 100 kroner. Vi fører kjente merkevarar som Diddl, Lego och Disney, samt endel nye og spennende merker som blant annet Alex Torys, Pintoy og Tinti.

  • Bøker Hvorfor ikke gi et abonnemang på barenbøker som barnet har nytte og glede av hele året Tilbud på Disney: Dumbo, RobinHood eller Aristokattene er flotte barnefilmer som det er tilbud på akkurat nå får du 3 filmer for 249,- eller 5 filmer for 399,-

  Annet

  • Bladkongen Gi abonnemang på ukeblader eller et gavekort slik at vedkommende som får gaven kan bestemme selv hvilket blad som er aktuelt, hos bladkonken finnes de fleste blader en kan tenke seg
  Bildene er googlet


  Follow Everything happens for a reason

  Pels eller "fake"?

  Tenkte jeg skulle hive meg på debatten hos Nettavisen Side2 ukens bloggtema er pels. Helt siden tidenes morgen har vi brukt pels til bekledning, både fordi den har vært lett tilgjengelig den er naturlig, miljøvennlig og fornybar ressurs. Tidligere skjedde produksjonen av pels gjennom jakt og fangst noe som vel kanskje er naturlig men pga etterspørselen gjennom mange hundre år har dyrene måtte lide mye for nettopp vår luksus.

  Siste uken har det vært en del reportasjer i nyhetene med dyrevernernes skrekkvideoer som viser oss hvordan oppdrett av pelsdyrene skjer. Klikk på bildet under for å se videoen jeg fant på VG  Til tross for massiv kritikk av pelsdyrnæringa, er pels mote denne høsten og etter Pelsdyralslaget er etterspørselen etter pels større enn noen sinne. Denne ekstreme videoen viser bilder av skadde dyr, trange bur og uverdige forhold, hvis dette er hverdagen til dyr som skal bli til pels bør vel også de som produserer klærne tenke seg litt om før de skaper trender med pelsinnslag på klærne.


  Mange sier nei til ekte pels, alternativet til pels; Syntetisk pels eller "fuskepels" dette mener jeg er det beste valget selv om det ikke er så miljøvennlig. Videre er det faktisk ikke bare når det gjelder pels at det går ut over dyr makupbransjen er også med på å lage det uverdig for de søte dyrene våre ved dyreforsøk når de skal produsere makup osv..

  Nå har jeg funnet en norsk blogg som tar for seg dette men med makeup, hudpleie eller skjønnhet som grunnlag for å verne om dyrene og her skal jeg melde meg på i dag så snart dette innlegget er ferdigstillet. Er du også opptatt av dyr, da kan du bruke bloggen din til å ta et standpunkt. Du kan også melde deg på  dette prosjektet her. Ellers har Hilde Christina som hun heter også nå laget en ny side bare for dette prosjektet og den finner du her.  Tenker du på uverdig dyreoppdrett når du går i klesbutikken og ser et tøft plagg av pels?
  Tenker du på dyreforsøk når du kjøper makup?

  Follow Everything happens for a reason