Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.
Leser bloggen nå
besøk i dag
Lesere totalt

Dagens sitat

Followers

Stats

Blogglisten
Bloggurat
Del på Facebook
Follow Everything happens for a reason Follow Everything happens for a reason

Peptalk: Alkohol i julen

torsdag 28. oktober 2010Julemåneden er vel en høytid hvor det inntas mest alkohol, jul og alkohol hører liksom sammen her i norge. Det flyter nesten over for mange med julebord i bedrifter, julebord med venner, jule kos med kjæresten osv.osv.

Jeg er selv ikke noe avholdsmenneske men mener at fyll og barn ikke hører hjemme noen steder
Det gjør meg ingenting at noen tar seg noen øl, et glass vin med måte, men fyllafester kan man vente med til man ikke har barna til stedet og eventuelt har barnevakt.

I mange familier er julen en tid for engstelse for mange barn som opplever at de voksne drikker alkohol. Julen er tiden for barna og at  familien skal samles til felles aktiviteter og hygge i trygge omgivelser, når jeg sitter her og skriver kommer jeg til å tenke på egentlig hvor heldig jeg var som barn og slapp unna slike hendelser.

Mange bedrifter som ikke finner på bedre julegaver til sine ansatte burde og tenke litt over dette. For det er vel en sannhet at bedrifter ofte gir sine ansatte alkoholholdige julegaver for å gjøre det på enklest mulig måte. Men har da disse bedriftene tenkt over; Hvem er den ansatte? Er dette en person med alkoholproblemer? Jeg mener ikke, at man ikke skal kunne gi f.eks vin i gaver men tenke litt på hvem mottakeren er.

Dette er kanskje et lite dillemma men å nyte alkohol med julematen i begrensede mengder uten å bli synlig beruset synes jeg er passende.
Samtidig å være åpen mot barna når det gjelder alkohol er viktig - å snakke om alkohol med barna gjør det også enklere for barnet selv å ta intitiativ til å spørre eller si sin mening hvis det er noe som plager dem eller noe de lurer på.

Mine tanker går til de som opplever dette hver eneste jul og hvor skremmende det kan oppleves for et barn å bare kjenne lukten av alkohol, samt å se at foreldrene endrer sin trygge forutsigbare adferd til å virke skremmende overfor sine barn. Barna har vanskelig for å skille mellom beruselse og fyll og blir dermed engstelige. Det er fryktelig trist å tenke på at mange barn faktisk gruer seg til julen hvert år…

Så om du har barn rundt deg og leser dette innlegget. Tenk litt over dette å ikke drikk alkohol i julen. 

Hvordan var din barndoms jul?


Follow Everything happens for a reason