Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.

Menneskelige behov

mandag 4. oktober 2010

Share this history on :
I dag ønsker jeg å snakke om noe så genialt som menneskers behov for de finnes og kommer og går hele livet gjennom. Noen av våre behov er helt nødvendige og noen kan vi klare oss foruten.

Vi er alle forskjellige mennesker og har derfor ulike verdsetting av de forskjellige behovene. Nedenfor har jeg satt opp Maslows behovspyramide.

Behovspyramide

1 Fysiske behov (som mat, vann og luft, søvn, fysisk bevegelse og eliminasjon (at kroppen kvitter seg med avfallsstoffer. Er du sulten eller tørst tenker du ikke på noe annet, og du blir heller ikke motivert for å få tilfredsstilt andre behov.)
2 Behov for sikkerhet, (opplevelsen av trygghet, komfort, stabilitet og orden, beskyttelse mot smerte samt beskyttelse mot vær og vind.)
3 Sosiale behov (fellesskap, kjærlighet, vennskap, for å kunne høre til eller ha et forhold til enkeltpersoner eller grupper)
4 Behov for aktelse (selvrespekt, selvtillit, anerkjennelse, status og verdighet)
5 Behov for bidrag/innsats (Behovet for å bidra med noe av verdi til andre. Tanken om at man har gitt noe videre)
6 Behov for selvrealisering/vekst (virkeliggjøre sine mål, å realisere medfødte eller senere ervervede evner, å oppnå opplevelser som kjennes som høydepunkter eller åpenbaringer.)

Denne behovspyramiden er oppsummert som en teori basert på ulike behov mennesker prøver å tilfredsstille i en prioritert rekkefølge.

Vi er alle forskjellige mennesker og har derfor ulike verdsetting av de forskjellige behovene noen mennesker synes det er viktigere å få tilfredsstilt sin kjærlighet og tilhørighet, mens andre prioriterer sin status med kjøp av dyre biler og kule merkeklær. Hva synes du er viktigst av disse to eksemlene?

Spørsmål til deg:
  • Hva verdsetter du mest eller synes er viktigst av de overnevnte behovene? Har du kanskje andre ting å bidra med her så gjør gjerne det i kommentarfeltet under? 
  • Hva gjør du for å møte dine behov?

 Bildet er googlet
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : tilepink@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...
Takker for at du besøker meg. Har du noe du lurer på så si i fra ingen spørsmål er for dumme, her svares det på alt :-)
Legg gjerne igjenn en kommentar under. Takk og håper du fant noe nyttig og eller interessant her...

2 kommentarer:

Kamelryttersken sa...

Har diskutert litt om Maslow på Karavanseraiet i det siste
http://karavanseraiet.no/?p=799
Og har i høst hatt om han på skola hvor jeg underviser for tida. Men har liksom ikke helt diskutert ham i forhold til egne behov. For slik han setter det opp er det jo egentlig innlysende.
Og som en kuriositet. Behovspyramiden og teorien ble lagt fram som en ide, og han har egentlig aldri pussa mer på den. Ideen funka med en gang

♥ Lykkelise sa...

Ja den pyramiden er jo ganske innlysende men jeg vil og påpeke at alt er jo og relativt i forhold til mennesket...teorier kan egentlig ikke sammenlignes med mennesket selv fordi ingen er like og da kan jo egentlig ikke pyramiden være helt reell. Hvis du forståre...

Legg inn en kommentar

♥ Må og få takke for at akkurat du leser bloggen min :-)
♥ Kommentarer bli virkelig verdsatt, og vil som oftest bli besvart i kommentarfeltet. Er det saker du lurer på er det bare å spørre i veg.