Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.
Leser bloggen nå
besøk i dag
Lesere totalt

Dagens sitat

Followers

Stats

Blogglisten
Bloggurat
Del på Facebook
Follow Everything happens for a reason Follow Everything happens for a reason

Pelskledde lykkepiller

onsdag 6. oktober 2010

Mange menneskers liv er i dag preget av frykt, usikkerhet, ensomhet, frustrasjon og depresjon. Mange er redde for å føle noe, og for å bli sviktet i relasjoner til andre, eller de er redde for å sette seg et mål i livet. Noen av oss er redd for å mislykkes, eller ikke strekke til, og for å dumme oss ut. Kjenner du deg igjen i noe av dette les videre...

Nå skal jeg snakke litt om hunder og mennesker som har levd sammen i tusenvis av år. En hund er definitivt godt for kropp, sjel og er med på å oppgradere livskvaliteten til mange, hunden bringer deg i kontakt med naturen, og gir deg følelsen av vennskap og selskap. Den tvinger deg opp av sofaen flere ganger om dagen, turer sammen  med en hund påvirker både helse, vekt og man får mentalt overskudd. Nå viser også ny forskning at hjerterytmen går ned i samvær med dyr og produksjonen av hormoner (oksitosin, fenyletylamin og serotonin) som gjør oss lykkelige og avbalanserte øker. Disse hormonene har ulike virkninger, men økt utskillelse bidrar til å dempe angst, uro og smerte. De kan gjøre oss mer oppstemt og øke den generelle lykkefølelsen.


Det handler også om tillit, om følelsen av å bety noe for noen, få ubetinget kjærlighet og hengivenhet og det handler om kroppskontakt. Hunden fungerer dermed som en hjelp til å kunne kjenne på følelser, og en hjelp til å oppleve mestring og trygghet.

Andre ting som kommer av seg selv når en har hund er jo selvfølgelilg at en får automatisk mange nye menneskevenner, å gå tur med hunden fører ofte til at det er lettere å komme i kontakt med andre mennesker som også har hund, da har en plutelig noe felles og prate om - og nye bekjentskaper/venner kan bli en del av ditt liv.

Hva bør du tenke på når du skal skaffe deg Hund

Det medfører mye ansvar å skaffe seg hund krever med planlegging.
Det første man må ta stilling til er, har jeg tid, ork og kunnskap? En hund vil bli et familiemedlem for mange år fremover, og som må ut i all slags vær, og uansett om du har lyst eller ikke.
Valget av rase og strørrelse på hunden er vel så viktig, om hunden krever mye trim eller om den kan nøye seg med noen turer om dagen.
Sist vil jeg og nevne at når en velger hund bør en iallefall være like nøye som en er når en skaffer seg kjæreste. :-)

Jeg har ikke selv hund og har aldri hatt det men jeg føler nå at tiden er inne for å skaffe meg en hund, har du noen tips og råd til meg kan du gjerne komme med kommentarer her.

Har du hund?