Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.
Leser bloggen nå
besøk i dag
Lesere totalt

Dagens sitat

Followers

Stats

Blogglisten
Bloggurat
Del på Facebook
Follow Everything happens for a reason Follow Everything happens for a reason

The good feeling

torsdag 21. oktober 2010

Måke bildet er tatt av forfatter av bloggen
Det finnes ingen "triks" eller snarveier når det gjelder "Det gode liv" eller "Den gode følelsen"

Det første mange tenker på nå noen nevner ”Det gode liv” er vel å kunne få alt man ønsker seg og dekket de behov en må ha for å få det godt. Men hvis man tenker litt over det, skjønner de fleste at det gode liv er noe mer enn det.

For å ta utgangspunkt i meg så trenger jeg og kanskje du og å koble av noen ganger, bare slappe av og nyte livet alene uten hele omgangskretsen en omgir seg med store deler av livet i jobb, skole, venner og familie. Bare være alene slappe av og gjøre akkurat det en har lyst til. Andre ganger er det gode liv det motsatte og en ønsker å ha mange rundt seg og gjøre ulike ting sammen.

Hva vi oppfatter som det gode liv handler nok etter min mening mye om hvor vi er i livet, hvilken del av verden vi kommer fra og hvilket livssyn vi har.

Kanskje det er en god ting å ikke ha det bra og være på topp hele tiden. Den gode følelsen kommer som regel etter at en har utført noe som er vanskelig å mestre, eller gjort noe som en ikke liker. I slike situasjoner pleier jeg å benytte meg av et rituale eller gjenoppleving av gode følelser.

Ritualer: 
Dette har du sikkert sett innen idretten og da tenker jeg på skihopperne som er en utpreget gruppe som benytter seg av ritualer før de skal hoppe, enten må de ha på seg spesielle plagg, eller utføre enkle adferdsmønstre. Et rituale bør være så enkelt å gjennomføre at det kan utføres uansett tid og sted. Poenget med et rituale er at din hjerne skal hente den gode følelsen fra underbevisstheten.
Et eksempel på dette er kanskje så enkelt som å klype seg i armen eller si et orde eller strofe, dette er eksempler du må ha laget selv på et tidspunkt hvor du var i god stemning eller hadde en følelse av ro og trygghet.

Gjenskape den gode følelsen:
Når det dreier seg om å gjenskape følelser eller sinnstilstander med bestemte kroppslige bevegelser eller andre tiltak som trigger en følelse man ønsker å oppnå. Du har kanskje kjent igjen en spesiell følelse når du gjør bestemte ting.
Et lite eksempel er at bruk av  musikk også kan trigge en bestemt følelse hvis du har en sterk opplevelse akkurat i det du hører på den aktuelle sangen. Neste gang du hører den samme sangen, vil du automatisk oppleve den samme følelsen.

Nå som helgen nærmer seg er vel de fleste enige med meg at et rent nyvakset hus/leilighet er god start på helgen. Du synes det kanskje er vasnkelig å komme i gang etter en slitsom uke, ikke fortvil. Her får du et lite tips jeg bruker til å gjøre at hele vaskingen som en lek. Jeg benytter meg av god musikk som jeg blir glad, opplagt og får energi av å bare høre på når jeg vasker.

Bare tenk over hvor herlig det kjennes når du er ferdig med vaskingen og kan sette deg ned å ta imot helgen med åpne armene.

Bildet er hentet fra slettvoll.no

Follow Everything happens for a reason