Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.

Hvordan kan dine tanker og forestillinger hjelpe deg til en mer positiv hverdag

tirsdag 9. november 2010

Share this history on :
Tankene våre har stor betydning for hvordan vi har det i hverdagen. Tanken er med på å styre oss både på det bevisste og ubevisste plan.

I løpet av et døgn kommer og går det tusenvis av tanker likeså positive som negative om  hverdagen, gleder,  barna, fortiden eller  fremtiden. Du konstruerer dine oppfatninger om deg selv og verden rundt deg, men dine antagelser er ikke alltid korrekte og tankene er med på å prege din hverdag.  Føler du deg stresset og kommer ikke ut av tidsklemma, er trøtt eller tappet for energi av tanker som bekymrer deg. Du føler bare at livet burde vært annerledes. Det kan være vankskelig å identifisere tanker, det kan føles som et evig stort kaos.

«Det som bekymrer folk, er ikke så mye det som skjer, men hva de tenker om det som skjer».
Filosofen Epicteus (år 55–135 før Kristus)


Negative tanker
Negative tanker gjør deg til en dårlig problemløser, det enkle blir uoverkommelig og din vurderingsevne blir svekket. Negative tanker og følelser er som regel en respons på opplevelser eller indre kommunikasjon og er et tegn på at kroppen forsøker å fortelle deg noe.  Bli venn med de negative følelsene, lær deg hvordan du skal forholde deg til negativ tenkning, og lær deg å lage løsninger og la det negative passere.
Skriv ned tankene dine og prøv å snu det hele på hodet ved å endre på perspektivet. (Hvis du kan tenke at det du skrev ned er en annen person, som forteller deg om sine negative tanker. Du skal nå være der for å hjelpe og trøste.) Nå kan du lese det du skrev ned, hva blir din reaksjon? Du vil sikkert bli empatisk og medfølende og prøver så godt du kan for å hjelpe uten å gi noe irrasjonelt svar. Dermed blir det er enklere å finne grunnen for disse tankene og du kan finne på logiske løsninger du kan benytte deg av.  Aksepter deg selv slik du er alle er vi individuelle og verdifulle med hver vår fortid, lær deg og å aksepter fortiden - den kan du ikke endre noe på nå.

Er det noe positivt i de negative tankene? Ja, det er det etter min mening, de negative tankene kan gi deg et mer realistisk bilde av deg selv og din hverdag hvor tankene kan være til hjelp å løse eventuelle problemer. Med negative tanker vil  du også merke at du blir mer ukritisk og kan la verden fare forbi uten at du lar seg stresse av det.

Bryt det negative mønstret
For å tømme hodet for negative tanker, prøv å kjenn ordentlig etter hva du føler. Det finnes teknikker for dette som for alt annet. Under vil du finne en teknikk som kan hjelpe mot negative tanker som kalles S.O.A.L

S=stop
O=observe
A=accept
L=let go

Når en negativ tanke kommer: 
Stopp opp ved denne tanken - Observer den -  Aksepter den - Og deretter La den gå.


Hvordan få et positivt vinklet tankemønster?
Jeg mener følelser og tankemønstre kan kontrolleres. Tenk over hvordan du takler emosjonelle utfordringer, om du har positive eller negative tanker og følelser. Et eksempel på dette kan være at du sitter å kjeder deg, er frustrert og føler at alt er kjedelig og trist. Du er tung i kroppen og vil bare krype langt under dyna.

Du kan bryte ut av dette tankesettet og snu denne følelsen til noe positivt. Du kan finne på noe annet ved å bevege deg bort fra de negative tankene. Blir du sittende, opprettholder du det negative. For å endre dette: Kom deg bort fra stedet om det er sofaen, sengen, kjøkkenbordet eller skrivebordet du sitter ved, flytt deg og gjør noe du liker. Gå en tur selv om hvert skritt veier et tonn, sett på musikk, dans,  ring en venninne og du skal se at du straks begynner å tenke på en helt annen måte. Du har beveget deg vekk fra det som gjør deg negativ eller som trekker deg ned, og du har startet med noe som gjør deg lettere til sinns og får deg opp igjenn. Med andre ord du kan kontrollere følelsene. Husk en positiv tanke fører til en annen positiv tanke og omvendt.

Du blir dine tanker! Dine tanker påvirker hvordan din hverdag blir og kan være selve årsaken til at du når dine mål og lykkes. Derfor er det så viktig å tenke positivt.

Everything happens for a reason 
Vi preges alle av negative tanker og følelser fra tid til annen men etter min mening så skjer alt for en grunn og det finnes alltid gode råd og løsninger på det meste.

Q: Hva tror du, er det en underliggende grunn for at ting i livet hender?


Les relaterte artikler:
Utbrenthet eller kronisk utmattelse
The good feeling
Pelskledde lykkepiller
Tanker om lykke

Follow Everything happens for a reason
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : tilepink@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...
Takker for at du besøker meg. Har du noe du lurer på så si i fra ingen spørsmål er for dumme, her svares det på alt :-)
Legg gjerne igjenn en kommentar under. Takk og håper du fant noe nyttig og eller interessant her...

3 kommentarer:

Celina - BloggFeber sa...

Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

♥ Lykkelise sa...

Så bra da, takker for det..:-)

personal injury chiropractic jacksonville sa...

nice post.keep up the good work

Legg inn en kommentar

♥ Må og få takke for at akkurat du leser bloggen min :-)
♥ Kommentarer bli virkelig verdsatt, og vil som oftest bli besvart i kommentarfeltet. Er det saker du lurer på er det bare å spørre i veg.