Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.

Gjesteinnlegg av Kamelryttersken på karavanseraiet

søndag 10. oktober 2010

Share this history on :
Selveste Kamelryttersken på karavanseraiet har gjort meg den ære å skrive det første gjesteinnlegget her på bloggen. Mange av dere leser kanskje bloggen hennes hver dag og vet at hun skriver om alt fra motorsykkelkjøring og ting som ikke skjer på veien, men ellers rundt omkring. Da overlater jeg tastaturet til henne:



Kommentarer, noen pros & cons

Har diskutert litt dette med kommentarer med Arvid på Aspergman.com. Han mente på at det ikke var så farlig med kommetarer på bloggen, det var viktigere å få fram sitt eget budskap.

Ja, men. Hvem vil man ha fram budskapet sitt til? Fansen i form av familie, venner og bekjente syns du er flink og sluker det du skriver rått uansett. Og hvis det er en blogg for familien/vennekretsen med bilder fra grillpartyet i helga eller fisketuren med lillebror, er det relativt forutsigbart hva som kommer i kommentarfeltet. Men hvis det er en mer utadrettet blogg, hvor man vil menge seg med rikssynserne om dette og hint som skjer i samfunnet, da blir det litt anderledes. Eller man vil nå ut til flest mulig med sine egne revolusjonerende ideer om at høna kom før egget.

Arvid var også inne på at kommentarer kunne gi bloggeren inspirasjon til nye blogginnlegg og til fortsette med blogginga. Gratisbloggkurs.no har kjørt en serie med tips til bloggere om blant annet kommentarer, og flere av de tipsene ser du i praksis på for eksempel Karavanseraiet.

Men hva gjør egentlig kommentarer for bloggen? Etter å ha vært en del på nettforum som MC-sidens forum, og også på andre nettfora, ser man at det er diskusjonen på forumet som driver forumet. Admin og moderatorer har som hovedoppgave å holde liv i diskusjonen og se til at den holder seg innafor de etiske retningslinjene som forumet har satt opp. Blogger er på en måte en videreutvikling av slike nettfora, hvor bloggeren selv styrer innholdet og prøver å få igang en meningsutveksling og fruktbar diskusjon med sine innlegg. Blogginnleggene blir etter denne definisjonen debattinnlegg i en pågående debatt. Om det er snakk om monstermaster eller islam er egentlig ikke så interessant. Det som er interessant er at blogger som Abrebloggen og Norske forhold tar opp ting som ligger tett opp til samfunnsdebatten og får i gang diskusjoner som virkelig kan ta av. Og ikke alltid på et saklig plan. En blogg som Norske forhold lever av at den får i gang diskusjon i kommentarfeltet, for det er like mye kommentarene som selve blogginnlegget som trekker lesere. Blir på samme måte som leserspalta i lokalavisen.

Virrvarr mener på at blogger enten er innadvendte eller utadvendte, og at det er bedre å skille dem slik. Enn slik Gisle Hannemyr på Fritt ord gjør, han skiller mellom private og personlige. Innadvendte blogger er gjerne skrevet for bloggeren selv og hans nærmeste omgangskrets, er sjelden at andre blander seg. Utadvendte blogger er utadvendte og oppfordrer til kommunikasjon mellom blogger og leserne i kommentarfeltet og på e-post.

For en ny leser som kommer inn på for eksempel denne bloggen, er det interssant å se hvor mange kommentarer innleggene trekker. En leser som har vært på bloggen vil se etter om det har kommet flere kommentarer siden sist h*n var innom. Mange kommentarer viser at bloggen er populær og at det er en god tone i kommentarfeltet med fruktbare diskusjoner. Unntaket er enkelte «rosablogger» hvor kommentarfeltet blir spammet av «Fin blogg <3 Kommenter hos meg da...» og kommunikasjonen er relativt enveis. Et annet unntak er når det taes opp innvandrerspørsmål eller kritikk av Islam, da kan det bli hett i kommentarfeltene rundt om kring.

På en liten blogg, er det også viktig å følge opp de enkelte kommentarene, for å sikre at den kommentatoren kommer tilbake. I dagligvarebransjen sier de at et salg er ikke gjort, før varen er solgt på nytt til den samme kunden. Det gjelder også for blogger, det er antall klikk inne på bloggen som teller, hvor mange sider den enkelte leser og hvor lang tid han bruker på bloggen din. På MC-sidens forum var vi alltid påpasselige på å følge opp nye medlemmer med et velkommen på foumet, og med å følge opp kommentarer i trådene. Rett å slett for å vise at vi tok våre medlemmer alvorlig og ville at de skulle fortsette å bruke forumet.

På en større blogg, hvor kommentarfeltet fylles med 50 - 100 kommentarer før man får snudd seg er det ikke så enkelt for en enkelt blogger å følge opp alle kommentarene. Iallfall ikke hvis man har arbeid eller studier som må passes. Har man bare bloggen, og skal tjene penger på den, blir det noe annet. Da er det mer en avveining av hva som lønner seg. Å følge opp hver kommentar eller skrive flere innlegg/utføre vedlikehold og oppdateringe/skaffe sponsorer. Arvid er også opptatt av dette, at man må vite hva man vil prioritere, kommentarer eller skrive blogginnlegg. Marias Metode sier også noe om dette å være strikk.

De som registerer seg på Karavanseraiet får en velkomsthilsen til e-post adressen sin. Er også derfor det er ei side som heter "SeraiNytt", for å holde nye og gamle brukere litt oppdatert om hva som skjer med bloggen. Etterhvert vil det bli et mer fast nyhetsbrev til de som har registrert seg på bloggen.

Hovedfokus for Kamelryttersken er likevel å skrive gode blogginnlegg om ting som hun vil skrive om og som leserne forhåpentligvis vil lese om. Et godt innlegg i denne sammenhengen er et som leserne kan tenke seg å diskutere med henne og de andre brukerne av bloggen.

Har skjedd at Kamelryttersken har pådratt seg bloggeiers vrede fordi hennes kommentarer ikke passet inn i bloggens innadvendte stil. Men det er en del av gamet, Kan ikke gjøre alle til laks, som han sa Vårherre da han skapte silda.

Men han tok kanskje for en gangs skyld feil, Vårherre? Han kunne kanskje laga seien litt feitere, og latt silda være sild og laksen være laks?





Follow Everything happens for a reason
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : tilepink@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...
Takker for at du besøker meg. Har du noe du lurer på så si i fra ingen spørsmål er for dumme, her svares det på alt :-)
Legg gjerne igjenn en kommentar under. Takk og håper du fant noe nyttig og eller interessant her...

4 kommentarer:

Kamelryttersken sa...

Tusen takk for at jeg fikk lov til å skrive et innlegg hos deg :)
Er litt spesielt å lese sine egne ord på en annen blogg, og så er det hyggelig å få den tiltroen å skrive på en annen blogg :)

♥ Lykkelise sa...

Ja ikke sant, første gangen jeg har gjestebloggere her og...:-) men bare hyggelig det.

Unknown sa...

http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/410-2013-11-13-17-25-28
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/407-2013-11-09-08-51-15
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/408-2013-11-13-11-55-53
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/405-2013-11-09-08-42-05
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/main-news/item/406-2013-11-09-08-46-1

Unknown sa...

http://www.fnur.bu.edu.eg/
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/departements
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/medical-surgical
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/community-health
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/nursing-administration
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/mother-health-obstetrics
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/mental-health
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/pediation-nursing
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/dean-word
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/about-faculty
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/about-faculty/tip
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/about-faculty/vision-mission
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/about-faculty/goals
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/about-faculty/faculty-administration
http://www.fnur.bu.edu.eg/fnur/index.php/about-faculty/previous-deans

Legg inn en kommentar

♥ Må og få takke for at akkurat du leser bloggen min :-)
♥ Kommentarer bli virkelig verdsatt, og vil som oftest bli besvart i kommentarfeltet. Er det saker du lurer på er det bare å spørre i veg.