Velkommen til Everything happens for a reason - Håper du finner noe nyttig eller noe du liker her.

Unngå det verste Julestresset

onsdag 13. oktober 2010

Share this history on :
Nå er det bare et par måneder igjen til julen og den er her før du vet ordet av det. Julen er en fin tid til familie og andre sammenkomster. Men tiden før jul kan vel være til stort besvær for mange av dere der ute, stresser du med å bli færdig til jul så har jeg laget en liten liste her over hva du kan gjøre for å unngå at det blir så stressende.

Planlegg
Lag en liste over det du har tenkt å gjøre, når og hvor lang tid du skal bruke på de enkelte tingene. Det kan  og være smart å ha en liste over hvem og hva du skal kjøpe i julegaver til de enkelte.

Julegaver
Jeg for min del har faktisk blitt ferdig med alle julegavene i dag, ja uten om en da. Det er ganske lurt og kjøpe nå som det er salg  på bøker og diverse spill i bokhandelen - så her kan en i tillegg spare massevis av kroner. En annen ting er at nettbutikkene bugner av gavetips og da kan du sitte hjemme i ro og mak og bestille og få alt levert nesten på døra.

Julevask
Etter min mening er det greit nok å vaske slik at det er som normalt rent og pent rundt en, og heller gjemme storvasken til etter julen for da antar jeg at i de fleste hjem trengs mer rengjøring enn før jul.

Julebakst
En smart måte å løse dette på er at du går sammen med naboer og blir enige om at i år baker du pepperkaker, mens fru Olsen baker kokosmakroner og fru Jensen baker krumkaker osv... eller at dere blir enige om å samles en kveld hos en av dere og bake alt sammen samtidig.. og glem ikke å få med barna på dette og.. Barna greier utmerket å lage pepperkaker selv, det du kan gjøre da er å kjøpe ferdiglaget deig og sette de igang med bakingen, de synes det er morsomt og du kan gjøre andre ting i nærheten. Er ikke noe av dette akutelt så kjøp julekakene ferdige.

Juleverksted
Lag et lite juleverksted for kos med barna, de synes det er moro og storkoser seg med slike aktiviteter. Her kan du sette de igang med  å lage og skrive julekort. Pakke julegaver hvis du ikke allerede har vært så lur å fått de i butikken til å pakke de ferdig for deg. Lage marsipan, karameller, støpe lys eller hva du finner på. Det er alltid populært og barna får fine minner fra dette.

Ellers så gjør det enkelt det trenger ikke være så komplisert, og stress ikke fordi andre stresser.


Har du startet med julegavekjøpene? 
Eller er det andre ting du har gjor til denne julen?



Follow Everything happens for a reason
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : tilepink@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...
Takker for at du besøker meg. Har du noe du lurer på så si i fra ingen spørsmål er for dumme, her svares det på alt :-)
Legg gjerne igjenn en kommentar under. Takk og håper du fant noe nyttig og eller interessant her...

3 kommentarer:

Erica Arebo sa...

fin blogg :)

Ping ditt innlegg på BloggFeber.com! sa...

Innlegget er lagt ut på BloggFeber.com.

Jeg kan ikke tro at julen kommer snikende på oss allerede...Veldig fint du har fått det på bloggen etter så kort tid! =)

C.

♥ Lykkelise sa...

Takker for fin kommentar, men det er jo et faktum at plutselig er julen bare her og alle stresser...
:-) Julen er jo en tid til og for hverandre og da er det godt å bli ferdig med det praktiske tidlig...

Legg inn en kommentar

♥ Må og få takke for at akkurat du leser bloggen min :-)
♥ Kommentarer bli virkelig verdsatt, og vil som oftest bli besvart i kommentarfeltet. Er det saker du lurer på er det bare å spørre i veg.